všetky novinky Novinky

všetky články Články

Spolupracujeme s vydavateľstvom Wolters Kluwer

Spolupracujeme so Slovenskou komorou certifikovaných účtovníkov


Online webinár: Pravidlá používania cookies podľa nového zákona o elektronických komunikáciách účinného od 1.2.2022

Prihlásiť sa
Termín: 1. 2. 2022
Prednášajúci:

JUDr. Marcela Macová

- venuje sa problematike ochrany osobných údajov viac ako 10 rokov. Pravidelne prednáša na konferenciách, seminároch, workshopoch na tému ochrana osobných údajov. Je autorkou niekoľkých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov a publikovala niekoľko desiatok článkov na tému ochrana osobných údajov.

Od roku 2005 do februára 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky SR. Momentálne pracuje pre vlastnú spoločnosť DAPRO Consulting s. r. o., kde sa venuje školeniam, poradenstvu, auditu, vypracovaniu dokumentácie podľa zákona o ochrane osobných údajov a vyučuje aj na Právnickej fakulte Univerzity Komenského predmet Ochrana osobných údajov.

Online webinár organizujeme v spolupráci so spoločnosťou EDUCO - CONSULT, s. r. o., Žilina

Program:

Od 1.2. 2022 bude účinný nový zákon č. 452/2021 Z. z. o elektronických komunikáciách. Tento zákon v § 109 ods. 8 zavádza novinku pre všetky webové sídla, disponovať na niektoré druhy cookies súhlasom. Pozor nie je možné, aby súhlas bol udelený navštívením stránky alebo nastavením prehliadača.

Prevádzkovatelia webových stránok budú musieť nasadiť, upraviť, zosúladiť svoju cookie lištu a vypracovať dokumentáciu podľa predpisov o ochrane osobných údajov.

Počas nášho školenia sa dozviete:

  • kde začať a ako postupovať pri nastavovaní cookies
  • ako má vyzerať cookie lišta
  • ako má vyzerať súhlas a kedy ho je potrebné získavať
  • na ktoré cookies - súhlas nie je potrebný
  • ako má vyzerať dokumentácia ku cookies
  • na čo si dať pozor pri nastavovaní
  • čoho sa vyvarovať, čo nie je v zákone, ale vyplýva priamo z EU judikatúry

Pripomíname, že Vám hrozí nielen sankcia podľa nového zákona o elektronických komunikáciách – 10 % z obratu za predchádzajúce účtovné obdobie, ale aj z pohľadu GDPR.

Harmonogram:

9:00 – 11:00 prednáška

Poplatok s DPH: 42,00 €
Poplatok bez DPH: 35,00 €
Poplatok zahŕňa:

Vstup na online webinár pre 1 osobu, študijné materiály v PDF.

Miesto konania:

Online webinára sa budete môcť zúčastniť z pohodlia domova prostredníctvom aplikácie Zoom.

Poznámka:

Otázky, ktoré chcete mať na seminári zodpovedané je možné zaslať aj vopred.

Pokiaľ máte záujem o ďalšie informácie, napíšte nám e-mail: vzdelavanie@sfera.sk alebo nás kontaktujte na tel. č.: +421 948 630 830. 

Prihlásiť sa


sfera
Portál
Špeciálne semináre
Newsletter
RSS kanály
Novinky
Kontaktné údaje
Napíšte nám
Semináre
Účtovníctvo a dane
Archív
Fotogaléria
Informácie
Ochrana osobných údajov
Všeobecné obchodné podmienky
Využívanie súborov cookies
 

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby. Viac informácií OK