všetky novinky Novinky

všetky články Články

Spolupracujeme s vydavateľstvom Wolters Kluwer

Spolupracujeme so Slovenskou komorou certifikovaných účtovníkov

Tlačová správa FR SR: Zmeškanie lehoty na podanie daňového priznania po skončení období pandémie

29.10.2020

Finančná správa zverejnila dňa 27. 10. 2020 informáciu, podľa ktorej vníma súčasnú epidemiologickú situáciu a prijala preto opatrenia, aby vyšla v ústrety svojim klientom v snahe zabezpečiť čo najhladší priebeh podávania daňových priznaní na daň z príjmov FO a PO za rok 2019.

Finančná správa myslí aj na tých daňovníkov, ktorí z dôvodu karantény nebudú môcť v zákonnej lehote podať daňové priznanie. Týmto klientom sa umožní požiadať o odpustenie zmeškanej lehoty. Po ukončení prekážok (zákaz vychádzania, povinná karanténa) doručia na daňový úrad daňové priznanie spolu so žiadosťou o odpustenie zmeškanej lehoty aj so zdôvodnením, prečo si nemohli splniť zákonnú povinnosť. Finančná správa nebude v takomto prípade uplatňovať sankcie za zmeškanú lehotu.

FR SR konštatuje, že takto vychádza v ústrety asi 38 tisícom daňovníkov, ktorí musia do 2. novembra podať daňové priznanie a nie sú povinne elektronicky komunikujúcimi osobami.

Úplné znenie tlačovej správy k lehote na podanie daňového priznania na daň z príjmu za rok 2019 a možného zmeškania lehoty na podanie daňového priznania nájdete TU:

sfera
Portál